Ayurvedic Massage (Αγιουρβεδικό μασάζ)

Η επιστήμη της Ζωής, η επιστήμη της γνώσης.

Οι ολοκληρωμένες αγιουρβεδικές θεραπευτικές μέθοδοι ανέκαθεν γοήτευαν τους γιατρούς και τους θεραπευτές. Λέγεται ότι ο Ιπποκράτης, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της αρχαιοελληνικής Ιατρικής, είχε εμπνευστεί από την αγιουρβεδική διδασκαλία. Αποτέλεσε επίσης το θεμέλιο αρχαίων αιγυπτιακών και θιβετιανών μεθόδων θεραπείας. Πρόκειται για ένα σύστημα προληπτικής και θεραπευτικής ιατρικής.

Η κατευθυντήρια αρχή της είναι ότι ο νους ασκεί την πιο βαθιά επίδραση στο σώμα και ότι η απελευθέρωση από τις ασθένειες εξαρτάται από την εξισορρόπηση της δικής μας συνειδητότητας και την προέκταση αυτής της ισορροπίας στο σώμα. Έτσι δημιουργείται μία ανώτερη κατάσταση υγείας. Η Αγιουρβέδα, όπως και άλλες ανάλογες εναλλακτικές θεραπείες, μας καθοδηγεί στο να στρέψουμε το βλέμμα μας εσωτερικά για να βρούμε αυτήν την ανεκτίμητη κατάσταση μέσα μας.Ο άνθρωπος, η φύση και ο Κόσμος είναι το ίδιο, είναι ένα σώμα. Όταν η νόηση διαταράσσεται, το σώμα υποφέρει. Όταν το σώμα υποφέρει, διαταράσσεται η νόηση. Σημαντικό ρόλο για την ισορροπία της νόησης και του σώματος παίζουν οι σωματότυποι που στα σανσκριτικά λέγονται Doshas =''αυτό που αλλάζει''.Τα doshas είναι οι θεμελιώδεις ζωντανές δυνάμεις ή βιολογικές ιδιοσυγκρασίες που βρίσκονται μόνο στα ζωντανά όντα ενώ η ζωή υπάρχει χάρη στο δυναμισμό τους.Καθένας μας έχει γεννηθεί με μια μοναδική ισορροπία των doshas Vitta, Pitta και Kapha, χάρη στην οποία ήμαστε αυτό που ήμαστε και παράλληλα προσδιορίζει τις δυνάμεις και αδυναμίες μας.Εξαιτίας διαφόρων αλλαγών που γίνονται στο χρόνο, όπως αλλαγές κλίματος, εποχής, στάδιου της ζωής, διατροφής ή τρόπου ζωής, η ισορροπία μέσα μας μπορεί να διαταραχθεί. Εάν το βάρος μας αυξηθεί τα νέα μας Vitta, Pitta, Kapha αλλάζουν. Στην περίπτωση αυτή δεν θα νοιώθουμε «ο εαυτός μας» εκτός και επαναφέρουμε τον αρχικό συνδυασμό Vitta, Pitta, Kapha με τον οποίο γεννηθήκαμε. Η Αγιουρβέδα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να ανακαλύψουν την αρχική ισορροπία τους και να επιστρέψουν σε αυτήν.


Διάρκεια συνεδρίας: 120΄ λετπά.

Μέθοδος Shirodhara.

Shirodhara Treatment.

Η λέξη είναι σύνθετη και σημαίνει Shiro(κεφάλι) και dhara(αυτό που ρέει). Σε αυτήν την διαδικασία λοιπόν ζεστό λάδι ρέει στο μέτωπο συγκεκριμένα στο 6ο τράκρας ή στο ''τρίτο μάτι'' όπως αυτό αναφέρεται.

Με την μέθοδο αυτή επιτυγχάνουμε :
βαθιά χαλάρωση στους μύες του προσώπου,τους συνδετικούς ιστούς της κεφαλής
μειώνονται κεφαλαλγίες και πονοκέφαλοι
βοηθά στο τριχωτό της κεφαλής προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση
βοηθά στην τριχόπτωση και στην αλωπεκία.
προσπαθούμε να φέρουμε ξανά σε επαφή τον άνθρωπο με τον εσωτερικό του εαυτό.

Στο αγιουρβεδικό μασάζ χρησιμοποιούνται έλαια(κατά βάση σησαμέλαιο) και αιθέρια έλαια τα οποία είναι ζεστά και ρέουν άφθονα πάνω στο σώμα.


«Ο άνθρωπος είναι υγιής όταν οι λειτoυργίες του σώματος όπως ο μεταβολισμός, η πέψη, η συνοχή των ιστών και οι απεκκρίσεις βρίσκονται σε ισορροπία και όταν η ψυχή, οι αισθήσεις και το πνεύμα βρίσκονται σε μόνιμη κατάσταση εσωτερικής ευτυχίας.» (Sushruta, 750π.Χ)

Ayurvedic Massage


    Βαθιά σωματική και ψυχική χαλάρωση ώστε να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να ανιχνεύσουμε την μπλοκαρισμένη ενέργεια που προκάλεσε τον πόνο ή τις ενοχλήσεις.
    Μειώνεται το άγχος και το στρες
    Μειώνονται μυικές ενοχλήσεις
    Βοηθά στη σωστή λειτουργία των εσωτερικών οργάνων (πεπτικό, νευρικό, λεμφικό σύστημα).